Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman

Postat de Bunica in Curcan
6 Ian 2014 | 2950 vizualizari
Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman

Asa cum v-am spus pulpa a fost foarte mare si am ales sa fac doua feluri.

Ingrediente

  • un copan de curcan
  • o bucata carnat de casa
  • 3 catei de sturoi
  • 1 lingurita Baza Mirodenia
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii150 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cartofi mari

Mod de preparare

Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie.

Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ.

Se ia vasul roman de ceramica care a stat 20 de minute umplut cu apa.

Copanul se pune in vasul in care a fost pus uleiul,se condimenteaza cu Mirodenia ,adauga vinul,foaia de dafin si sucul de rosii.

Se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 160 grade.

Dupa o jumatate de ora se ia capacul vasului si de pun cartofii (curatati,spalati si taiati in 6)pentru inca o jumatate de ora.

Se serveste alaturi de garnitura si salata dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan in sos de smantana si urda

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de smantana si urda

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala carnea, se sterge cu prosoape absorbante si se feliaza. Se bat bucatile de carne ca pentru snitele si se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de oanapl

Piftie de curcan

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 16:25
Buni , verifica un pic denumirea ... ti-e fomica ? cred si io , la asa bunatate
la 06.01.2014, 16:27
sarmanul curcan, cate ai mai facut din el ..foarte bunnn
la 06.01.2014, 16:28
la 06.01.2014, 16:30
Multumesc mult,Diana!Am constatat ca n-am veioza aprinsa)
la 06.01.2014, 16:31
cum arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking