Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Postat de Mihaela11_jo in Oaie
4 Dec 2010 | 7119 vizualizari
Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • 1 fir de rozmarin
  • 10 catei de usturoi
  • 15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • 1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • 10 rosii mici( cherry)
  • 3-4 cepe mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • cimbru uscat
  • tarhon uscat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lamaie intreaga
  • 2 morcovi
  • ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben)
  •  1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • 2 cani supa Maggi de pui
  •  condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.
Se impaneaza cu usturoi.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).
Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .
Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.
Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.
Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.
Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Miel umplut cu drob la cuptor

Postat de rocsi_1612

Miel umplut cu drob la cuptor

Organele de miel le spalati, le puneti la fiert intr-o oala cu apa, boabe de piper si foile de dafin. Cand sunt fierte, le scurgeti bine de apa, le lasati sa se racoreasca. Le tocati marunt cu un...

Citeste continuarea

Cubulete de carne cu piure de vinete

Postat de Lia1

Cubulete de carne cu piure de vinete

PREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2010, 03:45
la 05.12.2010, 10:56

Arata grozav!!!
la 06.12.2010, 07:58
la 06.12.2010, 10:53
la 06.12.2010, 19:12

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking