Pulpa de miel si cartofi la cuptor

Postat de Julie_Snow in Oaie
28 Apr 2014 | 4095 vizualizari
Pulpa de miel si cartofi la cuptor

Ingrediente

  • Pentru pulpa de miel:
  • pulpa de miel (anterioara am folosit eu)
  • o jumatate de lamaie
  • usturoi
  • rozmarin, salvie, menta, o frunza de dafin
  • ulei de masline extravirgin
  • curry, sare, piper
  • Pentru cartofii la cuptor:
  • 500 g. cartofi
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, lemongrass
  • usturoi verde
  • sare, piper
  • apa si vin 100 ml (in cantitati egale)
  • sosul ramas de la friptura de miel

Mod de preparare

Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac) in care se pun 200 ml. apa, 3 catei de usturoi si foaia de dafin. Am dat la cuptor la foc tare timp de 2 ore. Oricum, se verifica si se si intoarce pulpa.

Dupa ce pulpa este gata, in sosul ramas se adauga apa cu vin. Cartofii se taie in bucati mari, se sareaza, pipereaza si se amesteca bine cu ulei de masline.La sfarsit se presara busuioc si lemongrass. Se aseaza in tava si printre ei se pune un ustroi verde. Am lasat la cuptor 50 de minute. Insa depinde de cuptor si de cat de rumeniti vrem sa fie. La sfarsit i-am lasat putin fara capac, pt. a se rumeni frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...

Citeste continuarea

Friptura de miel la cuptor

Postat de AlexTeacher

Friptura de miel la cuptor

Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca. Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 15:21
Cam bun,prea bun,prea ca la tara....
la 28.04.2014, 15:22
Cleme!
la 28.04.2014, 15:38
Sigur nu mai ai...
la 28.04.2014, 15:40
Pe la doua au fost gata si s-au si mancat
la 28.04.2014, 15:53
Pai da,ca asa am eu norocul..

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking