Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

Postat de Bucataras in Oaie
20 Apr 2016 | 11104 vizualizari
Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

Pulpa de miel este nelipsita de pe masa romanilor in perioada Pastelui, tocmai de-asta iti voi arata cum s-o pregatesti.

Ingrediente

  • O pulpa de miel fasonata bine
  • 7 catei de usturoi
  • 6 crengute de rozmarin
  • 4 crengute de cimbru
  • 6 frunze de menta
  • cca 80 ml de ulei de masline
  • 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat)
  • 50 ml de vin rosu demisec
  • fresh-ul de la ½ de lamaie
  • 200 ml de apa
  • 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil
  • sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust

Mod de preparare

Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate.

Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta, cca 80 ml de ulei de masline, 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat), 50 ml de vin rosu demisec, fresh-ul de la ½ de lamaie, 150-200 ml de apa, 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil, sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust.

Toaca usturoiul si menta marunt, si-apoi pune-le intr-un mojar. Incepe sa amesteci bine incorporand putin cate putin ulei. Incorporeaza si fresh-ul de lamaie. Continua cu acest proces pana obtii o emulsie.

Afla toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/AADRwRNON84

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost...

Citeste continuarea

Coastă de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Coastă de miel la cuptor  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2016, 18:33
la 20.04.2016, 18:48
te intreci cu gluma
la 20.04.2016, 19:06
la 20.04.2016, 19:10
Mă cam enervezi!
la 20.04.2016, 19:28
Pfff! Mor de pofta!! Sosul cu menta merge beton cu miel!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking