Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

Postat de Bucataras in Oaie
20 Apr 2016 | 12598 vizualizari
Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

Pulpa de miel este nelipsita de pe masa romanilor in perioada Pastelui, tocmai de-asta iti voi arata cum s-o pregatesti.

Ingrediente

  • O pulpa de miel fasonata bine
  • 7 catei de usturoi
  • 6 crengute de rozmarin
  • 4 crengute de cimbru
  • 6 frunze de menta
  • cca 80 ml de ulei de masline
  • 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat)
  • 50 ml de vin rosu demisec
  • fresh-ul de la ½ de lamaie
  • 200 ml de apa
  • 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil
  • sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust

Mod de preparare

Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate.

Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta, cca 80 ml de ulei de masline, 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat), 50 ml de vin rosu demisec, fresh-ul de la ½ de lamaie, 150-200 ml de apa, 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil, sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust.

Toaca usturoiul si menta marunt, si-apoi pune-le intr-un mojar. Incepe sa amesteci bine incorporand putin cate putin ulei. Incorporeaza si fresh-ul de lamaie. Continua cu acest proces pana obtii o emulsie.

Afla toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/AADRwRNON84

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie....

Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel in crusta de sare

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2016, 18:33
la 20.04.2016, 18:48
te intreci cu gluma
la 20.04.2016, 19:06
la 20.04.2016, 19:10
Mă cam enervezi!
la 20.04.2016, 19:28
Pfff! Mor de pofta!! Sosul cu menta merge beton cu miel!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking