Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67 in Oaie
11 Apr 2016 | 3721 vizualizari
Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Deseori, în trecut, marinam cărnurile în oțet de vin țărănesc, natural și sănătos. Ieșeau tare, tare fragede și suculente. Și pentru că socrii mei mi-au adus miel de la țară, i-am rugat să-mi aducă și oțet pentru a prepara carnea așa cum știam eu odată. Dar asta nu e tot. Am avut și un mare ajutor mai ales pentru a scurta perioada de marinare, dar și pentru modul în care carnea este ajutată să-și deschidă porii și să pătrundă în interiorul ei, soluția de marinare. Este vorba despre caserola pentru marinare de la Food Saver, care chiar face minuni.

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel
  • Pentru marinată:
  • 125 ml oțet țăranesc de vin roșu
  • 25 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă minerală
  • 1 crenguță rozmarin
  • 2-3 frunze de busuioc
  • o razătură condimente Spicy&Hot
  • salvie uscată
  • cimbru
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare.

Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline.

Adăugăm câte un praf din condimentele uscate și oțetul de vin roșu, apoi turnăm acest amestec peste pulpa de miel crestată.

O întoarcem de pe o parte pe cealaltă ca să se infiltreze bine printre crestături soluția de marinare și eventual o masăm ușor cu degetele.

Completăm apoi cu apa minerală, adăugăm frunze de busuioc și crenguța de rozmarin și agităm bine caserola ca să se amestece lichidul în ea.

O închidem cu capacul si răsucim butonul către poziția de marinare.

Conectăm caserola la aparatul de vidare Food Saver prin intermediul furtunului și apăsăm butonul pentru vidare, al aparatului.

După finalizarea operațiunii, comutăm butonul caserolei pe poziția închis, deconectăm furtunul și dăm caserola la frigider pentru 30-45 minute.

După acest interval, așezăm pulpa de miel într-o formă de copt, turnăm puțin din lichidul de marinare în formă, atât cât să fie baza acoperită, acoperim forma cu hartie de copt și o dăm la cuptor pentru 30 de minute la 190-200 de grade.

După acest interval, înlăturăm hartia de copt, mai picurăm din lichidul de marinare peste pulpă și reducem temperatura la 180 de grade.

O mai lăsăm 30 de minute, având grijă să o mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Servim pulpa de miel cu o garnitură de orez clasică.

Să vă fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel in crusta de sare

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....

Citeste continuarea

Gnocchi cu friptura de miel

Postat de MotanLaOale

Gnocchi cu friptura de miel

Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2016, 15:52
Imi ploua-n gura de pofta, dar mai astept nitel...
la 11.04.2016, 15:53
Nu mananc miel, dar arata delicios!!!
la 11.04.2016, 16:02
Foarte gustoasă
la 11.04.2016, 16:05
Arata fain ..dar nu servesc
la 11.04.2016, 16:05
foarte frumos a iesit! arata grozav!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking