Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67 in Oaie
11 Apr 2016 | 3696 vizualizari
Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Deseori, în trecut, marinam cărnurile în oțet de vin țărănesc, natural și sănătos. Ieșeau tare, tare fragede și suculente. Și pentru că socrii mei mi-au adus miel de la țară, i-am rugat să-mi aducă și oțet pentru a prepara carnea așa cum știam eu odată. Dar asta nu e tot. Am avut și un mare ajutor mai ales pentru a scurta perioada de marinare, dar și pentru modul în care carnea este ajutată să-și deschidă porii și să pătrundă în interiorul ei, soluția de marinare. Este vorba despre caserola pentru marinare de la Food Saver, care chiar face minuni.

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel
  • Pentru marinată:
  • 125 ml oțet țăranesc de vin roșu
  • 25 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă minerală
  • 1 crenguță rozmarin
  • 2-3 frunze de busuioc
  • o razătură condimente Spicy&Hot
  • salvie uscată
  • cimbru
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare.

Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline.

Adăugăm câte un praf din condimentele uscate și oțetul de vin roșu, apoi turnăm acest amestec peste pulpa de miel crestată.

O întoarcem de pe o parte pe cealaltă ca să se infiltreze bine printre crestături soluția de marinare și eventual o masăm ușor cu degetele.

Completăm apoi cu apa minerală, adăugăm frunze de busuioc și crenguța de rozmarin și agităm bine caserola ca să se amestece lichidul în ea.

O închidem cu capacul si răsucim butonul către poziția de marinare.

Conectăm caserola la aparatul de vidare Food Saver prin intermediul furtunului și apăsăm butonul pentru vidare, al aparatului.

După finalizarea operațiunii, comutăm butonul caserolei pe poziția închis, deconectăm furtunul și dăm caserola la frigider pentru 30-45 minute.

După acest interval, așezăm pulpa de miel într-o formă de copt, turnăm puțin din lichidul de marinare în formă, atât cât să fie baza acoperită, acoperim forma cu hartie de copt și o dăm la cuptor pentru 30 de minute la 190-200 de grade.

După acest interval, înlăturăm hartia de copt, mai picurăm din lichidul de marinare peste pulpă și reducem temperatura la 180 de grade.

O mai lăsăm 30 de minute, având grijă să o mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Servim pulpa de miel cu o garnitură de orez clasică.

Să vă fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel la cuptor

Postat de mirela0911

Friptura de miel la cuptor

Se spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura. Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca...

Citeste continuarea

Coaste de berbecut la punga

Postat de Constelatialeu

Coaste de berbecut la punga

Intr-un castron punem coastele, adaugam condimentele, amestecam bine, acoperm castronul si-l lasam vreo 3 ore. Curatam 2 cartofi si in taiem in bucati mai mari, desfacem punga, bagam coastele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2016, 15:52
Imi ploua-n gura de pofta, dar mai astept nitel...
la 11.04.2016, 15:53
Nu mananc miel, dar arata delicios!!!
la 11.04.2016, 16:02
Foarte gustoasă
la 11.04.2016, 16:05
Arata fain ..dar nu servesc
la 11.04.2016, 16:05
foarte frumos a iesit! arata grozav!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking