Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac

Postat de lauralaurentiu in Oaie
19 Apr 2011 | 9027 vizualizari
Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac

O alternativa eleganta si foarte gustoasa la clasica friptura de miel pentru masa de Paste.

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat
  • 30 de grame de unt
  • 3 linguri cu varf de parmezan ras
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 de ml. vin alb, sec
  • 1 rosie curata de pielita
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider.

Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat). Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat).

Carnea se aseaza pe o suprafata plana si deasupra ei aseaza umplutura de spana. Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma.

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius.

Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile. Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb.  Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor. Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia. Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori.

Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita. Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou. Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel.

Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 centimetru grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Miel marinat in iaurt si lamaie

Postat de mihaelar63

Miel marinat in iaurt si lamaie

Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ] Legumele se curata si se spala. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Postat de gaby_d

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa' bune de bagat in bete de frigarui. Pune-o in caserola pentru marinare Food Saver . Eu am pus si un ficat de miel :) Amesteca intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 23:05
wowwww arata excelent
la 19.04.2011, 23:08
Exceptionala reteta!!! Maini de profesionist!
la 19.04.2011, 23:29
ce idee minunata Laura
la 19.04.2011, 23:47
la 20.04.2011, 00:11

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking