Pulpa de porc cu sos de legume

Postat de gaby_d in Porc
26 Mar 2011 | 5423 vizualizari
Pulpa de porc cu sos de legume

Ingrediente

Ingrediente

  • pulpa de porc
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • dafin
  • cimbru

Pentru sos

  • doua cepe
  • un morcov maaaare (sau doi mici)
  • o bucata de telina
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • doua linguri pasta tomate
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Mod de preparare.
Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie.
Am spalat pulpa de porc si am taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa.
Nu trebuie sa fie nici subtire pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam de  10-15 cm ..
Am condimentat cu sare si piper si am pus-o-ntr-un vas cu fund dublu si am turnat apa pana la jumatatea ei.
Am pus capacul si am dat la foc miiiiic mic.
Am lasat-o acolo sa fiarba cred ca cel putin 2 ore si jumatate (focul foarte mic! ) invartind-o la fiecare 30 min.
In ultima ora am adaugat in apa catei de usturoi intregi, necuratati, doar putin vatamati :))) , cimbru si frunze de dafin.

In timp ce a fiert carnea m-am ocupat de sos :
-am spalat bine , bine ceapa , morcovul si telina si le-am taiat in bucati mari (necuratate! ) pe care le-am calit in ulei, bine , bine.Am adaugat pasta de tomate si am mai calit putin.
Am adaugat 2 cani si jumatate de apa , am dat focul la mic si am pus capac.
Am lasat sa fiarba pana ce legumele erau moi. Am scos toate bucatile din sos cu exceptia morcovului si am bagat blenderul si am pasat.
Sosul a devenit suficient de gros,; daca va iese prea subtire adaugati o lingura de faina diluata cu putina apa rece.
Am mai dat cateva clocote , timp in care am condimentat cu sare, piper si usturoi, am adaugat putin marar si patrunjel verde si..gata.

Am servit carnita cu sos alaturi de garnitura de orez (merge si piure) si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (107)
Retete similare

Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi

Postat de Valclaudia

Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund. Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele...

Citeste continuarea

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.03.2011, 17:25
Doamne, Gabytzule, ce frumos le mai aranjezi si ce poze reusite faci!
la 26.03.2011, 17:27
Inuco, nu mai fac ca nu am baterii).Dau 50-60mii pe doua si ma tin pt doua retete ; asa ca pana nu-mi iau acumulatori cu incarcator (aici nu gasesc ),nu mai fac poze..io nu mai frec banii pe baterii

multumesc
la 26.03.2011, 17:27
Cat de maaare sa fie morcovul ? Si in ce fel ai vatamat usturoiul?
la 26.03.2011, 17:29
le-am dat cu muchia cutitului in capdoar cat sa-i pun la pamant)
mah..io stiu cam cat iti place tie morcovu'?
atata cat sa fii tu multumita
la 26.03.2011, 17:29
Eu imi cumpar mereu baterii reincarcabile ( 25-30 lei cele de 2500 mAh ) Dar la cate poze fac eu, se trec repede si alea, nu permit un numar prea mare de incarcari ....

Vezi toate comentariile (107)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking