Ingrediente
- Am folosit:
- 400 gr pulpa de porc
- 2 linguri sos stridii
- 2 linguri sos soia
- 1/2 lingurita sos de ardei iuti
- 3 catei de usturoi
- o ceapa alba
- 1 lingura pasta de creveti
- 1/4 lingura pasta de curry
- o cana arpacas
- morcovi frantuzesti
- curry praf,
- chimen macinat,
- boia dulce,
- tika masala
- brocoli,
- porumb dulce
- sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Carnea de porc am taiat-o in cubulete potrivite ca si marime si inainte de cu o zi am pus-o la marinat in sos de soia,sos de stridii,sos de ardei iuti,pentru a se fragezi foarte bine.
Usturoiul si ceapa le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu putin ulei pentru a le cali usor,am adaugat peste ele o lingurita tika masala,o lingurita curry praf ,o lingurita boia dulce si o lingurita chimen macinat,le-am lasat asa la foc iute aproximativ 1 minut,apoi am adaugat pasta de creveti si pasta de curry si am amestecat bine,am adaugat apoi carnea cu tot cu marinata in care a stat,am calit-o si pe ea cateva minute,apoi am adaugat morcovii si o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 minute la foc iute.
Dupa ce carnea a inceput sa fiarba am adaugat arpacasul spalat bine,inca o cana de apa si am mai lasat la fiert pana cand arpacasul s-a inmuiat.Cu cateva minute inainte de a stinge focul am adaugat cateva buchetele de brocoli si o mana de porumb dulce congelat.
Cam asta a fost mancarica mea de porc cu legume si porumb dulce,gatita mai mult cu ce am gasit prin casa decat ca un plan
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc cu legume si porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|