Pulpa de vitel la tava cu legume

Postat de delia64 in Vita
30 Ian 2013 | 17408 vizualizari
Pulpa de vitel la tava cu legume

Aceasta reteta am preluat-o de la mama mea care a fost bucatareasa la Cantina Rituala din Cluj.

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 500 g ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, boia dupa gust
  • apa cat sa acopere carnea si legumele

Mod de preparare

Intr-o cratita punem ulei la  incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica.

Condimentam  cu boia, piper si sare dupa gust.

Ceapa o taiem solzisori, adaugam usturoiul, morcovul, patrunjelul si ardeiul taiate cubulete.

Punem apa cat sa acopere carnea si legumele si lasam sa fiarba sub capac 40 de minute.

Scoatem carnea si o portionam.

Sosul de legume format  se pasereaza cu blenderul.

Intr-o  tava asezam feliile de carne apoi turnam sosul si mai dam la cuptor 30 de minute la temperatura de 180 de grade.

Se serveste cu piure de cartofi si neaparat muraturi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vitel la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Tuslama domneasca de burta, cu galbiori

Postat de simona72

Tuslama domneasca de burta, cu galbiori

Pentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2013, 22:53
mmm ce bunatate
la 30.01.2013, 23:07
ce bine arata
la 30.01.2013, 23:26
Super buna
la 31.01.2013, 05:08
arata super bine
la 31.01.2013, 06:24
Cred că cepa, în cantitatea aceea, îi dă un gust deosebit, căci devine dulce în timpul gătitului, sucul ei combinându-se cu cel al cărnii. Super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking