Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500

Postat de mihaelar63 in Curcan
4 Ian 2014 | 5478 vizualizari
Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta  nr. 500

M-am gandit ca de-a 500 oara sa va servesc cu niste pulpe de curca fragede si delicioase !!! Toata lumea vorbeste doar de curcan in sus si in jos. Am intrebat si eu pe cei ce stiu si am aflat ca curca este mai putin atoasa si mai frageda. Am avut si de ales dar si curca fost crescuta sanatos la curte cu cereale.

Ingrediente

  • 2 pulpe mari de curca [2.5 -3 kg ]
  • 2 portocale
  • 2 maciulii de usturoi
  • 2 linguri miere
  • 2 linuri ulei de susan
  • 2 lingurite sos Worchester
  • 1/2 lingurita oglio e alio [ fulgi ardei iute , usturoi, patrunjel ]
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • 1 varf cutit curcuma
  • 1 varf cutit boia afumata
  • 1 pahar vin sau zeama de la jumatate lamaie .
  • sare
  • 500 gr mazare verde congelata
  • 500 gr baby carots [ morcovi tineri ] congelati
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

Pulpele de curca se curata , se spala .

Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester  si zeama de la o portocala.

 Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de curca si se pun la cuptor  in tava in care ati pus putina apa si maciuliile de usturoi curatate la capete .

 Intai se da focul mare la cuptor .Dupa 15 min. se intorc pulpele .Se mai lasa 15 minute si iarasi se intorc , reducandu-se caldura . Turnati vinul deasupra.

In acest moment adaugati legumele si mai lasati totul la cuptor  maximum 20-30 min .

Serviti pulpele cu garnitura preferata . Noi am avut mazare verde si morcovi tineri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

Postat de mihaelar63

Pulpa de curcan cu cartofi -  la cuptor

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am...

Citeste continuarea

Tocanita de curcan

Postat de Irina

Tocanita de curcan

Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu?  Am gatit tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2014, 11:06
Wow , 500 ??? felicitari , Mihaela !
la 04.01.2014, 11:07
reteta 500?vai,cand oi avea si io atatea,felicitari Mihaela!
la 04.01.2014, 11:07
la mai multe super
la 04.01.2014, 11:09
Din cauza vitezei cand am editat am scris 5000 ))
la 04.01.2014, 11:12
500?Felicitari,draga mea!Minunata reteta!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking