Pulpe de pui cu morcov si usturoi

Postat de alice_ciobanu in Pui
25 Iul 2011 | 3158 vizualizari
Pulpe de pui cu morcov si usturoi

Niste pulpe de pui, vreo 3 la numar, cativa morcovi, un strop de ulei si niste catei de usturoi tocmai luati din gradina si iata, gata intocmita, reteta preferata de pui care mi-a marcat copilaria culinara :))

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 700-800 gr mocov
  • 5 catei de usturoi
  • sare si piper boabe
  • 2 frunze dafin
  • ulei

Mod de preparare

Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand.

Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei incins, intr-un ceaun, cratita de tuci. L-am tot invartit acolo, pana a inceput sa se inmoaie si sa se sfarame. Am pus apoi usturoiul tocat, o cana de zeama de carne de pui, sare, piperul boabe si frunza de dafin. Am pus un capac si am lasat la foc inabusit cam vreo 30-40 minute.

Apoi am pus carnea peste sosul de morcov si am mai lasat asa niste clocote, cred ca vreo 10 minute, total...sau mai bine zis pana scade din zeama si se face asa un sosulet.

Asta e! Simplu, bun, sanatos.

Scuzati ca nu am fotografii exemplare, dar in timpul shooting-ului , cineva (oare cine?! :P) si-a bagat manutele in farfurie. Se pare ca nu mai avea rabdare :P :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu morcov si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cacciatore

Postat de MotanLaOale

Pui cacciatore

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in vin

Postat de mirela0911

Pulpe de pui in vin

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 13:25
Ce scuuumpa e!
la 25.07.2011, 13:31
Daca-i place Mirunei , e
la 25.07.2011, 13:49
la 25.07.2011, 14:34
ce bebita scumpica si papa bun
la 25.07.2011, 15:07
sigur este bun ,manute maruntele stiu ele ce sa ia de pe farfurie si pentru mami

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking