Ingrediente
- 1 kg pulpe de pui (pe care le-am taiat in jumatate);
- 200 gr susan;
- 200 gr pesmet;
- 4 oua (eu am avut de gasca);
- sare;
- piper
- 1 l bere;
- 5-6 catei usturoi (pisati);
- cimbru;
- ulei (pentru unsa tava)
Mod de preparare
Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore.
Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas pesmetul si separat, ouale batute bine cu un praf de sare.
Pregatim tava de la cuptor (sau vas yena incapator). Punem putin ulei pe toata suprafata tavii.
Dupa cele minim 3 ore, aruncam amestecul de bere, luam fiecare bucata de carne si o dam prin ou/pesmet/ou/susan. Asezam apoi in tava.
Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Turnam in tava restul de bere ramas (aproximtiv 300 ml bere), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 170 grade, timp de aproximativ 20-30 minute.
Dam folia de aluminiu la o parte si lasam in continuare, la cuptor, pana ce pulpele se rumenesc frumos.
Le-am servit alaturi de piure de cartofi si cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|