Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pui
10 Mai 2013 | 12383 vizualizari
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l incerc. Parca nu au iesit asa frumoase ca ale lui, dar la gust au foste extraordinar de aromate! Ca sa nu mai spun ca erau fragede in interior si aveau o crusta crocanta de ou si susan la exterior...te lingi pe degete, nu alta! ;) Am modificat putin cantitatile fata de reteta originala si am inlocuit rozmarinul, cu cimbru.

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui (pe care le-am taiat in jumatate);
  • 200 gr susan;
  • 200 gr pesmet;
  • 4 oua (eu am avut de gasca);
  • sare;
  • piper
  • 1 l bere;
  • 5-6 catei usturoi (pisati);
  • cimbru;
  • ulei (pentru unsa tava)

Mod de preparare

Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore.

Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas pesmetul si separat, ouale batute bine cu un praf de sare.

Pregatim tava de la cuptor (sau vas yena incapator). Punem putin ulei pe toata suprafata tavii.

Dupa cele minim 3 ore, aruncam amestecul de bere, luam fiecare bucata de carne si o dam prin ou/pesmet/ou/susan. Asezam apoi in tava.

Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Turnam in tava restul de bere ramas (aproximtiv 300 ml bere), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 170 grade, timp de aproximativ 20-30 minute. 

Dam folia de aluminiu la o parte si  lasam in continuare, la cuptor, pana ce pulpele se rumenesc frumos.

Le-am servit alaturi de piure de cartofi si cascaval ras.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Chiftelute de pui cu piure

Postat de Oana

Chiftelute de pui cu piure

Curatati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece. Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti...

Citeste continuarea

Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)

Postat de Satisfyyourcravings

Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)

Se soteaza baconul intr-o cratita din fonta, potrivita si pentru cuptor, impreuna cu 1 lingura de unt, 2-3 minute, pana devine auriu. Se transfera pe prosoape de hartie lasand grasimea in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2013, 08:26
bune si mai ales sanatoase daca sunt facute la cuptor..
la 10.05.2013, 08:28
la 10.05.2013, 08:30
Da, Liliana! Multumesc!
Motanel...
la 10.05.2013, 08:34
Super!! Pulpele le iau eu
la 10.05.2013, 08:40
Ok, Dea! Sa ai pofta!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking