Ingrediente
- doua pulpe de pui+2 copane de la aripa
- 1 capatana de usturoi
- 2 rosii mari
- 2 cepe
- 1 lingura zahar
- 100 ml. vin alb
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 ardei iute
- verdeata
- sare
- piper
Mod de preparare
Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari.
Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe.
Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust.
Ceapa spalata si feliata julien o punem la calit cu o lingura de ulei si o lingura de apa.Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam o lingura de zahar si lasam 2-3 min. la caramelizat. Se stropeste cu vinul alb si fierbem pana se evapora vinul.
Sosul l-am iutit putin cu o jumatate de ardei iute.
Turnam sosul peste carne si lasam la fiert 3 minute.
Presaram patrunjel verde tocat si servim cu drag.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos dulce- picant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|