Pui Szechuan

Postat de lia in Pui
30 Iun 2010 | 10261 vizualizari
Pui Szechuan

Se spune despre acest preparat, ca este unul din cele mai solicitate retete culinare in restaurantele cu specific chinezesc.

Ingrediente

  • 6 linguri ulei de alune (sau de masline)
  • 3 ardei iuti
  • 100g usturoi
  • 250g morcovi
  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 200ml apa
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos Worcester
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele.

Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10’, pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .

Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4’) si mancarea este gata.

Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Szechuan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de brocolli cu pui si alune

Postat de mihaelar63

Salata de brocolli cu pui si alune

Am fiert usor brocolli in apa clocotita sarata 3 minute si l-am scos in apa rece . Am scurs brocolli . Am dezosat carnea de pui , am tait-o fasii si am prajit-o in ulei . Am condimentat cu...

Citeste continuarea

Pate de ficat cu carne

Postat de mihaelar63

Pate de ficat cu carne

Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt . Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt . Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 10:33
Imi place mancarea chinezeasca !
la 30.06.2010, 10:35
Foarte bun,imi place mult mancarea chinezeasca.
la 30.06.2010, 10:45
si mie dar cred ca se stie deja
la 30.06.2010, 10:55
arata bine tare
la 30.06.2010, 10:57
am ajuns suficient de devreme pentru a mai primi o portie?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking