Ingrediente
- 6 linguri ulei de alune (sau de masline)
- 3 ardei iuti
- 100g usturoi
- 250g morcovi
- 6 pulpe de pui dezosate
- 2 legaturi de ceapa verde
- 200ml apa
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 linguri sos de soia
- 4 linguri sos Worcester
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele.
Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10’, pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .
Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4’) si mancarea este gata.
Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Szechuan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|