Pregatim inainte de toate pulpele. Le ungem cu ulei, adaugam peste ele vegeta/delikat, piperul cu usturoiul macinat si le lasam 15-20min.
Aprindem cuptorul si il lasam cu flacara mare.
Curatam cartofii si ii feliem , dupa care ii taiem paie groase.
Ii asezam intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu ulei / untura, peste care, apoi, punem pulpele si bagam la cuptor timp de 50min.
Intre timp facem compozitia pentru sosul - garnitura astfel : radem morcovul , tocam marunt tot ce avem, presaram sare, piper, adaugam mararul si cimbrul (dupa gust) . Le amestecam si le punem intr-o tigaie (eu am folosit tigaie de tuci) cu putin ulei.
Le amestecam continuu timp de 5min dupa care adaugam bulionul/suc de rosii (ce preferati sau aveti la-ndemana) si putina apa.
Sosul nu dureaza mai mult de 8-10min pe foc. Cand este gata il scoateti intr-o farfurie si-l lasati sa se raceasca.
Cand pulpele si cartofii sunt gata, le asociati cu sosul-garnitura. Si a iesit ... ca-n poze :)