Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână

Postat de miha in Pui
14 Apr 2009 | 8509 vizualizari
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână

Încă o reţetă delicioasă de la Miha, pulpe de pui în aluat şi tagliatelle cu sos de smântână.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui fara pielita
  • 2 oua
  • 1 pahar de bere
  • condimente dupa preferinta
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru garnitura avem nevoie de:
  • tagliatelle
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 200 ml supa de carne
  • 50 g branza topita

Mod de preparare

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele. Eu am pus sare, piper si boia de ardei iute. 

Se adauga berea, apoi faina cate putin. Pulpele se dau prin acest amestec, apoi se prajesc intr-o tigaie, cat sa se aureasca un pic crusta. 

Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pun intr-o tava unsa cu unt. Se dau la cuptor pana se rumenesc. 

Tagliatelele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece.

Ceapa tocata se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand este gata se da deoparte de pe foc, se adauga lingurita de faina si se amesteca repede, sa nu se formeze cocoloase. 

Cate putin se adauga supa de carne amestecata cu smantana si branza topita, se pune din nou pe foc si se mai dau cateva clocote. Cand este aproape gata, se adauga usturoiul tocat. 

Se formeaza “cuiburi” de tagliatelle, se toarna sosul deasupra si se orneaza cu frunze de marar.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2009, 21:42
Aplauze pentru Mihaaaaaaa 278, care s-a hotarit sa se alature echipei Bucatarasilor. Bravoooo!
la 24.03.2009, 21:58
Multumesc,multumesc!
la 24.03.2009, 22:00
Miha, arata suuuper! de mult vreu sa incerc si eu aluatul cu bere pt. "ceva" pane Felicitari!
la 24.03.2009, 22:35
WOW!! Reteta noua!Super trebuie sa fac si eu! Bravoo mihaa!
la 24.03.2009, 22:58
arata super, imi ploua in gura

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking