Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

Postat de merisor67 in Pui
15 Oct 2017 | 3064 vizualizari
Pulpe de pui  in manta de sunculita la cuptor

Pot să spun despre aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, că au ieșit tare bune, fragede la interior și suculente, iar mantaua de șunculiță ușor crocantă, dar nu foarte uscată și o să vedeți de ce, în modul de preparare.

Ingrediente

  • 600 g pulpe inferioare de pui
  • 300 g sunculiță crud uscată
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • boia de ardei iute și dulce
  • un praf de sare

Mod de preparare

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare.

Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată.

Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm zeama de lămâie și boiaua de ardei.

Cu acest sos masăm pulpele de pui, apoi le îmbrăcăm în feliile de șunculiță.

Punem cate două felii la un copănel, să fie mantaua mai groasă.

Așezăm pulpele de pui pe grătarul aragazului, pe treapta de la mijloc, iar sub acesta, pe treapta cea mai de jos, așezăm o tavă cu apă fierbinte.

Le preparăm astfel la 190 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Au ieșit tare bune aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, preparate în acest mod și au mers de minune cu un sos de usturoi și iaurt.

 

Sper să vă placă rețeta mea și să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aripioare de pui umplute cu branza

Postat de Oana

Aripioare de pui umplute cu branza

Aripioarele se spala bine si se sterg cu un servet de hartie. Cu ajutorul unui cutit mic si ascutit se desface usor pielea de deasupra aripioarei. Branza rasa se amesteca cu usturoiul verde...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

Postat de merisor67

Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2017, 17:08
Ce bulane-nvelite ti-ai tras, ai auzit ca vine vremea rece?
la 15.10.2017, 17:14
Păi dacă tot am fost eu răcită în perioada asta ))
la 15.10.2017, 17:29
Foarte bune!
la 15.10.2017, 17:38
Cred ca sunt tare bune
la 15.10.2017, 18:02
yammi deja mi-e foame

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking