Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure

Postat de COSTEO in Pui
27 Apr 2013 | 19557 vizualizari
Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure

Ingrediente

  • 6 pulpe pui
  • 500 ml bere
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei (rosu sau verde).
  • cimbru
  • condimente granulate
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru piure

  • 500 gr cartofi
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita sare
  • maghiran

Mod de preparare

Pulpele se curata bine se spala apoi le crestam iar in crestaturile facute  punem niste feliute de usturoi si ardel rosu (sau verde)

Frecam pulpele cu sare,piper cimbru,condimente granulate.

Intr-o tava unsa cu ulei punem pulpele la cuptor pt 15 minute pe o parte si 15 minute pe cealalta parte pentru a se rumeni.

Dupa jumatate de ora adaugam  bere si lasam la 180 grade pentru 45 minute.

Piure de cartofi

Se curata cartofii,se taie sferturi si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,la foc potrivit

Se scurg ,se maruntesc fin( se dau printr-o sita) cat sunt inca  fierbinti,se amesteca cu untul,putin cate putin, se bat pana piureul devine o crema spumoasa,apoi i se adauga laptele fierbinte,tot putin cate putin.

Potrivim de sare.Piureul se prepara  cu putin timp inainte de a se servi la masa

In caz ca s-a pregatit mai inainte ,putem pastra piureul cald punand cratita deasupra unui vas cu apa fierbinte,iar deasupra punem putin lapte  pentru a nu se prinde crusta

Se tine acoperit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ostropel de pui

Postat de licurici_lra

Ostropel de pui

Pulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa. Se rumesc pe ambele parti, apoi se...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

Postat de Alina26

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu  putin ulei. 2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 16:59
ce pofta mi-ai facut mai Costeo...
la 27.04.2013, 17:03
Serveste-te !
la 27.04.2013, 17:05
la 27.04.2013, 18:09
la 27.04.2013, 20:29
delicioase

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking