Ingrediente
- 6 pulpe de pui spalate si curatate de piele
- 1/4 cana ulei+ 2 linguri ulei
- 1/2 cana apa
- 2 cepe (una mai mare si una mai mica)
- 3 catei de usturoi
- o rosie
- un ardei
- un ardei mic iute
- sare
- boia de ardei dulce
- piper
- 2 linguri pasta de ardei dulce (eu am avut preparata in casa)
- 1 lingura delicat de casa (in multe retete folosesc acest ingredient, iar de data aceasta am pus si o poza cu el ca sa vedeti despre ce e ste vorba. De fapt sunt niste legume si verdeturi razuite foarte marunt si tinute in borcan cu multa sare)
- patrunjel
- busuioc
- cimbru
- 5 cartofi mai mari
Mod de preparare
Pulpele se spala bine, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Peste acestea se adauga ceapa (cea mai maricica) tocata marunt, usturoiul tocat marunt, pasta de ardei, delicatul de casa (sau legumele rase mai exact), rosia taiata felii, ardeiul feliat subtire si ardeiul iute tocat marunt. Se adauga 1/4 cana ulei si 1/2 cana apa si se da la cuptor la foc mic timp de aproximativ o ora si 40 de minute. Din cand in cand mai puteti intoarce pulpele, iar inainte cu 10 minute sa fie gata se adauga busuiocul, patrunjelul si cimbrul.
Intre timp curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in bucati mici si ii punem la fiert pana trec de testul cu furculita. Cand sunt gata ii pisam, iar in loc de lapte vom prepara un sos astfel:
Ceapa mai mica se toaca marunt si se pune la calit cu cele 2 linguri de ulei, o lingura boia de ardei dulce si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat bine, se ia de pe foc si se torna compozitia peste cartofii piure. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare.
Mancarea e foarte buna in combinatie cu o salata sau cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|