Ingrediente
- 2 pulpe de pui, întregi
- 1 varză murată
- 1-2 cepe medii
- 1-2 rădăcini de morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, pentru sotat legumele
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei dulce sau iute, după gust
- sare, după gust
Mod de preparare
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.
Pasul 2. Cât timp varza stă la desărat, numai bine ne ocupăm de pulpe. Curățăm pulpele de tuleie și de pene, dacă e cazul și le spălăm bine în apă rece. Eu am tăiat pulpele în două bucăți pentru a le manevra mai ușor pe grătar! Asezonăm pulpele cu condimentele preferate, le punem pe grătarul încins (eu folosesc un grătar electric cu capac!) și le lăsăm 10-15 minute, pe fiecare parte. Verificăm și dacă furculița intră ușor, înseamnă că sunt gata! Punem pulpele într-un vas cu capac (putem să mai punem condimente dacă dorim) și lăsăm carnea să se odihnească și să se intrepătrundă gusturile.
Pasul 3. Între timp preparăm varza călită. Tăiem ceapa solzișori iar rădăcinoasele, rondele subțiri. Varza murată o tăiem de asemenea fideluțe subțiri după care o punem într-o strecurătoare ca să se scurgă moarea.
Observație: Ceapa putem s-o tocăm mărunt iar rădăconoasele putem să le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință!
Pasul 4. Turnăm uleiul într-o tigaie (eu am folosit o tigaie care are capac!) și îl încingem bine. Sotăm ceapa împreună cu rădăcinoasele, în uleiul încins în prealabil, până ce ceapa devine ca sticla iar rădăcinoasele se înmoaie puțin.
Pasul 5. Adăugăm varza stoarsă, împreună cu o cană de apă și lăsăm să se inăbușească, la foc mic, cu capacul pus, cam jumătate de oră. Adăugăm apoi roșiile tăiate mărunt sau feliuțe și la nevoie mai adăugăm puțină apă. Mai lăsăm la călit până ce se evaporă toată apa, inclusiv cea lăsată de roșii. Gustăm și dacă legumele s-au inmuiat suficient, oprim focul și condimentăm după gust și preferință.
Servim pulpele la grătar alături de vază călită și ardei iute!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|