Ingrediente
- 2 pulpe de pui
- condimente (sare, piper, ierburi de Provence, usturoi verde, Deluxe Hot & spicy, Vegeta...)
- ulei
- apă
- legume (4 buchete de broccoli, 4 buchete de conopidă, 2 morcovi, 1 ceapă verde, 4 căței de usturoi, 1/4 țelină, 4 cartofi noi)
- mărar
- sare
- piper
- 100 grame unt
Mod de preparare
Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă.
Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi.
Se spală, se zvântă și se taie mărarul pentru garnisit.
În timp ce pulpele stau în cuptor, se pregătesc legumele care se curăță, se spală și se taie în formele dorite. Se pun legumele la aparatul de fiert la aburi și se lasă 50-60 minute. Când s-a scurs timpul fixat pentru fierberea legumelor la aburi, se scot cu o paletă și se montează farfuria. Se pun legumele în farfurie (dacă se mănâncă fără pâine, legumele pot fi într-o cantitate mai mare) și se toarnă peste ele untul topit, după care se condimentează cu sare, piper și mărar tăiat fin.
În mod normal, acest fel de mâncare nu necesită salată (pentru că sunt suficiente legume) și nici pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tava cu legume la aburi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|