Pulpe de pui umplute cu legume

Postat de papabundetot in Pui
30 Iun 2013 | 6286 vizualizari
Pulpe de pui umplute cu legume

Pentru masa de sambata fiind si sarbatoare (Sf Petru si Pavel),initial nu prea aveam idei ce sa fac ca sa fie deosebit si bun,insa odata ajunsa in piata (din pacate nu ajung prea des) si vazand ce oferta variata de legume era,ideile mi-au venit imediat si am pregatit niste pulpe delicioase umplute cu morcov si dovlecel cu garnitura de conopida si brocoli trase la tigaie si un chutney de cepsoare.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 12 pulpe de pui dezosate,fara piele
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 buchet brocoli
  • 1 buchet conopida
  • cateva cepsoare
  • vin,
  • sos soia,
  • curry,
  • fulgi de ardei iute
  • 5-6 catei usturoi
  • 4 feliute de carnati chorizo
  • 12 felii de bacon

Mod de preparare

Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,vin rosu (de tara),curry si fulgi de ardei iute.Morcovul si dovlecelul le-am taiat bastonase,nu foarte subtiri,le-am pus intr-o craticioara cu bucatele de chorizo si 2 catei de usturoi si le-am bagat putin in cuptor. Conopida si brocoli le-am desfacut in buchetele mici si le-am oparit putin in apa cu sare.

Dupa ce pulpele s-au marinat (aprox 30 min),am luat fiecare pulpita si am introdus in ea 2-3 bastonase de morcov si 1 de dovlecel,le-am rulat,le-am acoperit cu bacon si am prins cu scobitoare.Le-am asezat intr-o tava cu putin ulei de masline,sos soia si vin si le-am dat la cuptor.

Cepsoarele le-am tras la tigaie in putin ulei pana s-au rumenit,am adaugat apoi peste ele o lingura de zahar,putin vin si otet xeres si am lasat pe foc pana s-a legat putin.

Conopida si brocoli,dupa ce s-au oparit putin (noi nu prea mancam legume semi crude,asa ca eu le-am oparit mai bine) le-am tras la tigaie cu putin ulei de masline,usturoi si cateva bucatele de chorizo,curyy si fulgi de ardei iuti.

A fost o nebunie de mancare,foarte buna,as spune si sanatoasa pentru ca are o gramada de legume.Merita sa incercati mai ales ca …desi poate parea nu se face deloc greu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Postat de oanapl

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui Se cerne făina într-un castron mare și se sparg ouăle peste ea. Ouăle nu trebuie bătute separat ci se pun...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

Pulpele se spală, se curăță de eventualele pene rămase, apoi se așază în vasul de ceramic de la aparatul slow cooker Crock Pot . Se asezonează de ulei, condimente pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2013, 09:01
Foarte bune
la 30.06.2013, 09:04
la 30.06.2013, 09:17
Chiar bune pulpele!
la 30.06.2013, 09:20
vin si eu la o pulpita
la 30.06.2013, 09:30

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking