Ingrediente
- 3 pulpe pui intregi
- 500 gr mazare verde
- o ceapa mare
- oregano
- sare
- piper
- un morcov
- smantana 200 gr
- 3 lg faina
- ulei
Mod de preparare
Pulpele de pui se spala si si se curata si se taie ciocanelele de partea superioara,apoi se pun la fiert intr-o oala timp de jumatate de ora.
Intre timp se curata ceapa si morcovul,ceapa se taie marunt,iar morcovul il radeti pe razatoare.Se spala si mazarea.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se pune mai intai ceapa,iar dupa ce s-a calit putin se pune sare,piper si oregano,apoi se adauga morcovul si mazarea si imediat se pune o cana de apa peste legume si se amesteca.
Daca pulpele sunt fierte se scot din apa si se pun peste legume.
Important: se verifica sa fie fiarta mazarea. Intre timp se pregateste smantana cu faina si se amesteca sa se omogenizeze bine.
Cand este fiarta mazarea si restul,se pune smantana care ulterior a fost pregatita si se pune peste pulpe si legume. Se mai lasa timp de 3 min si apoi se gusta,daca mai este nevoie de sare se mai adauga.
Se serveste calduta. Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe pui cu mazare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|