Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

Postat de mitinita in Pui
27 Mar 2011 | 7570 vizualizari
Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

O reteta atat pe gustul copiilor cat si al adultilor si chiar daca este o reteta asiatica este accesibila si la noi. Ghimbirul il pun in congelator, cu tot cu coaja si rad cat imi trebuie. Fiind congelat se rade mai usor. Mierea nu se subsituie cu zahar, aroma obtinuta cu miere nu se poate inlocui.

Ingrediente

  • 1 kg pulpite
  • 500 ml de supa de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de soia

Mod de preparare

 Se rade ghimbirul si usturoiul.

Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.

Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.

Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.

Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.

Din cand in cand se stropeste cu zeama,ca sa  nu se usuce pulpitele.

Nu trebuiesc intoarse,numai stropite din cand in cand.

Se tin la cuptor intre 45 si 60 de minute,al meu merge mai incet asa ca nu va pot spune exact.

La sfarsit ramane un sos prin care tavaliti pulpitele inainte de a servi. Nu omiteti acest pas,sosul ce ramane e foarte gustos.

Se mai poate face si un gravy din sosul ramas. Mai adaugati putina supa si amidon si putine mirodenii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele si aripioare de pui crocante

Postat de Dya

Copanele si aripioare de pui crocante

Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...

Citeste continuarea

Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2011, 21:55
delicios
la 27.03.2011, 21:59
ce bine arata
la 27.03.2011, 22:10
la 27.03.2011, 22:14
Imi place de doua ori odata ca 's maruntica si apoi cred ca's....adult
la 27.03.2011, 22:16
mortal.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking