Piure de cartofi dulci cu pui si sos de ghimbir cu cocos

Postat de papabundetot in Pui
14 Iun 2013 | 3655 vizualizari
Piure de cartofi dulci cu pui si sos de ghimbir cu cocos

Dupa atatea zile cu mielul de Paste,am zis sa ne revenim un pic si am facut 2 zile la rand pui,in retete cred eu cat mai usoare,sau cel putin asta intentionam si feedbackul a fost bun.

Ingrediente

  • 6 pulpe pui
  • sos de soia
  • apa de flori de portocal
  • curry,chilly,busuioc uscat
  • un ou
  • susan
  • ulei
  • cartofi dulci
  • usturoi
  • unt
  • lapte

Mod de preparare

Am luat 6 pulpe de pui dezosate pe care le-am marinat de pe o zi pe alta cu sos soia,apa de flori de portocal,curry,chilly,busuioc uscat. a doua zi dupa ce s-au marinat le-am taiat fasii nu foarte subtiri pe care le-am dat prin ou amestecat cu susan si ff putin pesmet si apoi le-am prajit in ulei. Separat am pus la fiert 2 cartofi dulci (erau foarte mari…ca sa va faceti o idee unul avea 887 gr . Dupa ce cartofii au fiert i-am bagat la blender impreuna cu un catel de usturoi, putin unt si lapte (cat e necesar in functie de consistenta dorita la piure).

Am servit apoi cartofii (pe care am presarat putina ceapa verde pentru decor si contrast) alaturi de bucatelele de pui inmuiate in sosul de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal. Reteta sosului o gasiti in sectiunea sosuri.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi dulci cu pui si sos de ghimbir cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pilaf cu pui si ciuperci

Postat de Irina

Pilaf cu pui si ciuperci

Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate. Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de simona72

Pulpe de pui la cuptor

Copanele se spala si se curata de eventualele pene ramase. Se face o marinata din bere, mustar, ulei de masline, sare si piper, usturoiul tocat marunt, ghimbirul macinat, zeama de lamaie, menta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 11:26
la 02.07.2013, 14:14
super

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking