Purcelus de lapte la cuptor

Postat de horia in Porc
25 Apr 2011 | 33972 vizualizari
Purcelus de lapte la cuptor

Am cautat o reteta mai deosebita si-am gasit una care mi-a parut interesanta.pentru ca miel mananc cam des,m-am gandit ca la masa de Paste,n-ar fi rau daca as servi carne de porc.pare cam ciudat,dar asa am si facut.ce mi-a iesit uitati-va si dvs.

Ingrediente

  • un purcelus de lapte de aproximativ trei saptamani,dar nu mai greu de 5kg curatat
  • 100ml ulei de masline cu aroma de lamaie
  • o lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • foi de dafin sau crengi cu foi de dafin
  • putina boia de ardei dulce
  • oregano
  • un pahar 250ml vin alb
  • o lingura cu sare fina
  • daca purcelul este de calitate,nu avem nevoie de mai multe ingrediente

Mod de preparare

Este bine daca inainte de frigere,il vom condimenta si-l vom tine la marinat o noapte,intr-un bait facut din apa,boia de ardei,oregano,sare,usturoi si zeama de lamaie.

se scoate si se aseaza de preferinta intr-un vas de lut ,uns in prealabil cu ulei de masline sau cand nu avem asa ceva,ungem cu untura.purcelul se aseaza cu fata in sus si picioarele departate,se pun peste el doi catei de usturoi taiati marunt,oregano,si doua trei felii subtiri de lamaie.

de precizat ca in tava punem un castron cu gura in jos,ca purcelul sa stea in aer,iar in tava punem cam de un deget din baitul ramas de la marinare.

se incinge cuptorul la 180grade si se introduce tava tinandu-se 1/2 ora,dupa care o scoatem si punem vinul peste purcel.o reintroducem inca 15 min,apoi intoarcem carnea  pe partea opusa,intepand-o pe alocuri cu o fulculita.

o mai tinem 40-50min,si cand observam ca este bine rumenita ,o scoatem din cuptor ,o asezam pe-o alta tava uscata si-o acoperim pana la sevire cu un servet curat sa ramana frageda si zemoasa.

se serveste ca fel principal cu orice fel de garnitura dorim.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus de lapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci

Postat de horia

Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci

Se  spala carnea,apoi se zvanteaza intr-un prosop uscat si se pune intr-un bait facut din apa,mujdei de usturoi,condimente ptr. carne de porc si zeama de la o lamaie,cu o seara inainte de-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2011, 09:55
wowww arata excelent
la 25.04.2011, 10:14
super!
la 25.04.2011, 10:34
vai ce l-ai cracanat precis ca a fost bun
la 25.04.2011, 10:45
Miti asta vroiam sa-l intreb si eu,parca-i facut la protap
Scuze Horia,e o reteta interesanta,dar eu sunt iar carcotasa si mofturoasa
la 25.04.2011, 10:47
foarte bine arata am papat si eu o data si e tare bun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking