Quesadilla

Postat de Elena_Daria in Pui
19 Iul 2013 | 9428 vizualizari
Quesadilla

Ingrediente

  • Lipii:
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura untura sau unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • felii de rosii
  • felii de castraveti
  • rondele de ceapa
  • cascaval Delaco Sofia
  • Maioneza cu usturoi:
  • 1 cana iulei
  • 1/2 cana lapte
  • 3 catei de usturoi
  • oregano uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lipii: faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.

Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.

Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.

Se impartea aluatul in 8 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda, subtirica si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.

Umplutura: spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem cubulete.

Presaram putina sare si piper peste si il punem la rumenit in 2 linguri de ulei.

Maioneza cu usturoi: in vasul de la blender punem usturoiul pisat, sare, piper, oregano, laptele si mixam pana face spuma.

Adaugam apoi uleiul in fir subtire si blenduim de jos in sus maxim 1 minut.

Dam maioneza la frigider pana pregatim quesadilla.

Pregatire quesadilla: pe cate-o lipie asezam bucatii de piept de pui, felii de rosii si castraveti, rondele de ceapa, cascaval, apoi asezam deasupra o alta lipie.

Formam cate quesadilla dorim, apoi punem o tigaie de teflon la incins fara pic de ulei in ea.

Cand tigaia s-a incins, punem cu grija quesadilla in ea, o lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi o intoarcem cu grija si pe cealalta parte.

Servim quesadilla cu maioneza cu usturoi.

Foarte mult ne-a placut!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quesadilla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Quesadilla cu legume si peste

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu legume si peste

Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul...

Citeste continuarea

Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco

Postat de AlexTeacher

Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco

Unge foaia de tortilla cu crema de branza; Taie emmentaler-ul cubulete si adauga-l peste; Scoate miezul rosiei, tai-o cubulete si adaug-o peste; Taie ardeiul iute fasii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2013, 16:49
prima venita
la 19.07.2013, 16:58
Bune mai sunt!!!
la 19.07.2013, 17:08
Prima servita esti Lau!
la 19.07.2013, 17:08
Simona
la 19.07.2013, 17:11
Ei lasa,ca mai prind si eu una

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking