Quiche cu ciuperci

Postat de madi_marin in Aperitive / Garnituri
20 Ian 2010 | 22301 vizualizari
Quiche cu ciuperci

E prima oara cand fac reteta asta pe care am gasit-o intr-o revista, dar cu siguranta o sa o repet. E super buna. Deja am devorat o felie....

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foitaj
  • 5 oua
  • 250 g kaiyer
  • 200 g cascaval
  • 2 cutii de ciuperci
  • 200 g smantana
  • 1 cubulet de unt
  • 1 catel mare de usturoi (sa fie rottweiler.....)
  • patrunjel
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare. Se tapeteaza o forma rotunda (eu am avut detasabila) cu hartie de copt si se pune foaia de aluat. Se preseaza bine pe fundul si pe marginile formei, iar marginile nu se decupeaza. Se baga forma tapetata in frigider pana la prepararea umpluturii.

Kaizerul se toaca amrunt si se pune la calit in jumatate din cantitatea de unt. Separat in alt vas se pun si ciupercile scurse de zeama cu restule de unt (se pastreaza cateva feliute mai intregi pentru decor), cu catelul de usturoi si se lasa pe foc pana scade toata apa in ciuperci. Cand sunt gata se sareaza, se pipereaza, se pun un praf de nucsoara si patrunjelul tocat ( eu am avut uscat).

Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se adauga smantana si 150 g de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se omogenizeaza bine si apoi se toarna deasupra ciupercile calite si kaizerul. Se amesteca bine.

Se scoate forma din frigider si se pune umplutura. Se acopera cu marginile de aluat. Se da la cuptorul incins pentru 30 de minute, dupa care se scoate si se presara deasupra restul de 50 g cascaval ras pe razatoarea mica si se aranjeaza ciupercile pastrate pentru decor. Se mai coace inca 30 sau chiar 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 20.01.2010, 23:08
Madi ,arata tentant ! trimiti-mi si mie o portie ;sunt sigura ca e buna ,dar pt. asta trebuie sa incerc; bravooo,Madi!
la 20.01.2010, 23:40
Arata foarte binem de senzatie! cred ca e tare bun! mie imi place mult foietajul umplut cu ciuperci
la 21.01.2010, 00:42
wow!! pare foarte gustoasa!
la 21.01.2010, 08:45
si mie imi plac foitajele, sarate in principiu. aseara am macat singura jumatate de tarta . imi era teama sa nu mi se faca rau.....da n-am rezistat
la 21.01.2010, 09:17
chiar ca arata bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking