Quiche cu ciuperci

Postat de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2010 | 4760 vizualizari
Quiche cu ciuperci

O reteta pe care am incercat-o de sarbatori si care ne-a lasat pe toti cu gura cascata :), plina de savoare.

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 180g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 85g unt, bucatele
  • 45g margarina, bucatele
  • 3-4 lg apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 450g ciuperci champignon, preferabil proaspete
  • 2 lg ulei
  • 1 lg unt
  • 1 catzel de usturoi tocat
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 3 oua
  • 300ml smantana
  • 60g parmezan ras

Mod de preparare

Crusta:

La faina amestecata cu sare se adauga untul si margarina si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile. Se adauga putina apa, doar cat sa se lege aluatul. Se formeaza o bila si dupa ce o invelim in celofan, o punem in frigider 20min.

Cuptorul se preincalzeste la 190C.

Dupa cele 20min, aluatul scos din frigider se intinde intr-o foaie de 3mm grosime si cu ea se tapeteaza o tava de tarta de 23cm diametru. Foaia se inteapa cu furculita si se acopera cu hartie de copt. Se umple cu boabe de fasole pentru a pastra forma (tehnica "baking blind"). Se coace timp de 12min, dupa care se iau boabele si hartia si se mai coace inca cca 5min, pana devine aurie.

Ciupercile se taie felii subtiri. Uleiul si untul se incing intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile, usturoiul si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se gateste la foc mic pana cand ciupercile lasa apa, apoi se mareste flacara si se continua pana cand apa se evapora complet. Apoi se adauga patrunjelul tocat.

Ouale si smantana se bat impreuna si apoi se adauga la amestecul de ciuperci.

Foaia se acopera cu un strat gros de parmezan ras peste care se toarna compozitia de ciuperci. Se tine la cuptor pana cand se intareste la suprafata, cca 30min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 21:47
paai si eu as vrea sa gust!
la 08.02.2010, 23:02
iiimediat catapultez o felie pana la tine
la 08.02.2010, 23:09
bun bun....
la 09.02.2010, 22:46
E ca o tarta cu ciuperci, perfect!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking