Quiche cu leurda si branza de burduf

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2011 | 5383 vizualizari
Quiche cu leurda si branza de burduf

Prima reteta realizata in colaborare cu ajutorul de bucatar :))

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura
  • 2 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 200 ml smantana
  • 4 legaturi de leurda
  • 50 g unt
  • piper, dupa gust
  • 1 lingurita maghiran

Mod de preparare

Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine

In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece.

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format.

Scoate coca din cuva.Inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider minim 30 minute

Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

Coace tarta 15 minute, nu total

In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza putin leurda taiata bucati, pana se inmoaie ( cam 3-4 minute)

Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza, maghiranul si putin piper.

Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea leurda

Toarna deasupra amestecul cu oua

Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).

Cand o scoti din cuptor mai presara putin piper

Tarta se poate manca rece sau calda

Pofta buna din partea mea si a  ajutorului de bucatar

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu leurda si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)

Postat de Anamaria7

Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)

Aluatul: Framantam faina, sarea, untul si margarina atingand cat mai putin ultimele doua ingrediente in mod direct (cel mai bine e cu mainile cat mai infainate). Apoi adaugam apa. Facem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2011, 22:01
minunata
la 12.04.2011, 22:06
Delicioasa,imi place
la 12.04.2011, 22:23
ce bine arata!
Eu tot n-am apucat sa pap leurda
la 12.04.2011, 22:26
da cine te tine mai Ina? hai ca e tare buna si in curand n-o sa mai fie
la 12.04.2011, 23:02
vreau si eu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking