Quiche cu spanac si leurda

Postat de adriana65 in Mancaruri de legume
22 Apr 2012 | 6407 vizualizari
Quiche cu spanac si leurda

Deşi nu am abuzat de multe preparate cu carne zilele acestea, mi-am spus că ceva verdeţuri ar fi binevenite. Aşa că, trecând prin în piaţă am cumpărat două legături de leurdă, ceapă verde şi 1/2 kilogram de spanac proaspăt. Am preparat un delicios quiche cu verdeţuri. Deşi quiche-ul se prepară dintr-un aluat pentru tarte, eu l-am preparat cu foietaj.

Ingrediente

  • foietaj
  • 400 g spanac
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g cașcaval
  • 100 g brânză sărată tip ”burduf”
  • 2 ouă
  • 50 ml lapte
  • roșii cherry
  • parmezan
  • unt
  • sare și piper

Mod de preparare

 

Mai întâi se fierbe spanacul iar după răcire se toacă. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt.

Se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă spanacul tocat și se mai călesc 5 minute. Se pune laptele, brânza, cașcavalul ras, leurda tăiată și la sfârșit ouăle bătute spumă. Se potrivește cu sare și piper.

Aluatul se întinde în tava specială pentru tarte, unsă cu puțin unt și peste el se pune amestecul cu spanac.

Din loc în loc se pun roșii cherry și câteva fâșii de aluat. Se ung fâșiile de aluat cu puțin ou și se presară parmezan. Tava se dă la cuptor unde se lasă la foc potrivit 40-45 minute.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)

Postat de Anamaria7

Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)

Aluatul: Framantam faina, sarea, untul si margarina atingand cat mai putin ultimele doua ingrediente in mod direct (cel mai bine e cu mainile cat mai infainate). Apoi adaugam apa. Facem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 12:44
Vai, cum arata!!
la 22.04.2012, 12:49
ce minunatie!!!
la 22.04.2012, 12:50
Arata bine
la 22.04.2012, 13:36
Ce bine arata!
la 22.04.2012, 13:37
Super!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking