Quiche lorraine

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
27 Ian 2011 | 9580 vizualizari
Quiche lorraine

O gustare deosebit de savuroasa....o gasim in bucataria franceza si nu numai , astazi fiind raspandita in intreaga lume . Eu am ales doua variante folosind aluatul de baza. Prima varianta pe care am facut-o este cu bacon afumat, iar cea de a doua cu spanac si branza feta.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de baza( perfect pentru tartele sarate):
  • 280 gr faina
  • 1/8 lingurita sare
  • 115 gr grasime vegetala( eu am folosit ulei)pentru fragezirea aluatului
  • 115 gr unt nesarat
  • 1 ou mare
  • 2 lingurite otet alb
  • 2 lingurite apa cu gheata  
  • Pentru quiche cu afumatura:
  • 8 felii de bacon( eu am pus pastrama afumata de curcan)
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa  
  • Pentru quiche cu feta si spanac:  
  • 55 gr branza feta
  • 150 gr spanac  
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa    

Mod de preparare

Aluatul de baza pentru doua tarte:

Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare.

Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina, amestecand pana cand compozitia devine vascoasa. Coca ar trebui sa se lege si sa se poata modela intr-o forma de minge.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua mingii care se infoliaza si se dau o jumatate de ora la rece.

Se scot pe rand din frigider si  se netezesc cu facaletul in forma unui disc. Se recomanda sa punem o folie de plastic deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Se aseaza apoi in forma de tarta si se trece la umplerea ei in varianta dorita.

Cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 tarte cu diametrul de 20-23 cm.

Aluatul se poate pastra pana la trei zile in frigider si pana la trei luni in congelator.

Quiche cu afumatura:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se intinde foaia de aluat, se aseaza in forma de tarta cu diametrul de 23 cm, se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se pune la copt pentru 15 minute.

Se scoate si se lasa pe un suport pentru racire.

Se regleaza cuptorul la 200 grade.

Intr-o tigaie prajim baconul( felii sau cubulete) la foc moderat spre iute, pana devin usor crocante, apoi se scot pe servete de hartie pentru a se zvanta.

Intr-un bol mare batem ouale, frisca lichida( smantana), sarea, piperul, nucsoara.

Feliile de bacon se presara peste aluatul racit si se acopera cu amestecul de oua.

Se coace placinta pentru 30 de minute.

Quiche cu spanac si feta:

Se prepara conform retetei de baza dar fara bacon.

Se opareste si strecoara spanacul.

Se presara peste aluat branza feta, deasupra se aseaza spanacul si apoi amestecul de oua.

Pofta mare...delicios!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche lorraine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de Anett

Aperitiv Quiche Lorraine

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2011, 22:09
Primaaaaaaaaa! Acum vroiam sa opresc calculatorul si mi-am zis,hai sa vad daca a mai aparut ceva nou si ies .Uite ce bunatate pierdeam
la 27.01.2011, 22:10
Menaaa...scumpa mea
la 27.01.2011, 22:13
Am papat si a fost foaaarte bun
la 27.01.2011, 22:15
Sa-ti fie de bine Mena...esti o delicioasa
la 27.01.2011, 22:29

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking