Quiche cu mazare, rucola si Brie

Postat de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume
14 Mar 2014 | 7063 vizualizari
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Imi place la nebunie quiche-ul, asa ca astazi am experimentat o combinatie noua: quiche cu mazare, rucola si branza Brie. Daca va tenteaza aceasta reteta, insist sa faceti aluatul in casa. Merita efortul!

Ingrediente

  • 300g faina alba
  •  150g unt rece
  • un varf de lingurita sare
  •  9 linguri de lapte rece

Pentru umplutura aveti nevoie de:

  • 8 oua
  • 2 cepe rosii taiate felii subtire
  •  2 catei usturoi tocati marunt
  •  1 morcov ras
  •  200 g mazare congelata
  •  100 g rucola
  •  200 g branza brie
  •  50 ml smantana
  •  70 g unt
  •  sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptelerece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic. Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde. Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa!

Dupa ce obtineti lungimea dorita, rulati in jurul facaletului si asezati foaia de aluat inntr-o tava termorezistenta cu peretii rabatabili. Aluatul ar trebuie sa fie cu pana la 5 cm mai mare decat peretii tavii. Folosind degetele trebuie sa mulati aluatul pe forma tavii si sa rupeti marginile care atarna peste tava. Intepati aluatul cu furculita pentru a evita cresterea in timpul coacerii. Porniti cuptorul la 180 grade si incepeti sa pregatiti umplutura. Caliti in unt ceapa si usturoiul, maxim 10 minute. Aveti grija sa nu se arda usturoiul, pentru ca poate deveni amar. Adaugati apoi mazarea, morcovul ras si rucola, condimentati cu sare de mare si piper. Lasati pe foc inca 10 minute, amestecand in cand in cand. Bateti ouale, adaugati smantana si condimentati cu sare si piper. Branza trebuie taiata felii subtire.

Acum este momentul sa montati tarta. Incepeti cu jumatate din amestecul de legume, apoi un strat de brie, inca unul de legume si inca unul de brie. La final adaugati ouale si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana ce oualele s-au inchegat. Rezultatul final va face furori! Garantez!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu mazare, rucola si Brie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vinete umplute la cuptor

Postat de pittbull

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs. Miezul vinetelor il tocam...

Citeste continuarea

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2014, 09:24
ador quiche
la 14.03.2014, 09:30
arata super!!
la 14.03.2014, 10:12
la 14.03.2014, 14:19
Ce bine arata!:bd
la 14.03.2014, 15:54

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking