Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella

Postat de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2012 | 5301 vizualizari
Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella

Era imposibil sa nu fac si un quiche! :D Calda e minunata langa o salata usoara, iar rece, te imbie la o drumetie! :)

Ingrediente

Crusta:

  • 180 gr faina
  • 150 gr branza
  • 150 gr unt
  • 1/2 lgt sare

Umplutura:

  • 2 fire praz
  • 300 gr spanac
  • un pumn de cubulete de ardei gras
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 ml smantana
  • sare, piper, nucsoara macinata
  • 6-7 varzutze de Bruxelles :)
  • 100 gr mozzarella
  • 1 lgt fulgi de chilli

+/- 1galbenus+1lg lapte pentru uns crusta

Mod de preparare

Crusta:

Amestecam bine toate ingredientele, untul fiind cat mai rece, atingand cat mai putin cu degetele untul pentru a nu se topi. Cel mai usor e cu robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece minim 30min.

Intindem aluatul intr-un dreptunghi de cca 0.3cm grosime, il asezam in tava tapetata cu unt si faina, intepam din loc in loc, acoperim cu o foaie de copt peste care turnam boabe de porumb/soia/fasole si o dam la cuptor la 190C. Cand nu mai pare uleioasa si e aproape gata inclusiv in mijloc, o scoatem din cuptor si turnam umplutura.


Umplutura:

Prazul feliat se caleste in 2-3 lg ulei de masline, apoi adaugam ardeiul, iar cand s-a muiat si acesta punem varzutzele si spanacul spalat bine si il lasam la inabusit. Separat batem bine ouale, adaugam branza de vaci, smantana si condimentele. Cand s-a racit compozitia calita, o turnam peste cea cu oua si potrivim gustul.

Turnam umplutura peste crusta scoasa din cuptor, asezam jumatatile de varzutze si dam din nou la cuptor pentru inca cca 30min, pana cand se incheaga bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella

Postat de AlexTeacher

Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella

Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;  Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;  Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 10:35
Bun trebuie sa fie!
la 22.04.2012, 10:38
place
la 22.04.2012, 10:57
la 22.04.2012, 11:07
neata
la 22.04.2012, 11:43
ce bunatate si ce bine arata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking