Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

Postat de Gurmandino in Porc
12 Mai 2011 | 28327 vizualizari

Desi este considerata in zilele noastre un preparat clasic al bucatariei franceze, quiche-ul isi are originile in Germania, in regatul Lothringen, redenumit ulterior de francezi Lorena. De la aluatul de paine pe care era pregatita initial tarta s-a trecut, treptat, la un aluat nisipos din unt si faina. Tot ulterior s-a adaugat ca umplutura si branza, eventual branza Gruyere, iar daca punem ceapa obtinem “Quiche alsacienne”.

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 12.05.2011, 20:39
interesant
la 12.05.2011, 21:22
am auzit si eu ca e buna buna
la 12.05.2011, 22:06
la 12.05.2011, 22:26
foarte bine arata
la 12.05.2011, 23:19
ce culoare frumoasa are
la 13.05.2011, 07:24
excelenta
la 13.05.2011, 08:20
excelenta
la 13.05.2011, 08:22
bun bun
la 13.05.2011, 08:23
la 13.05.2011, 09:03
Delicioasa si frumoasa...
la 13.05.2011, 11:31
Mama cum arata!
la 13.05.2011, 11:54
bu na ta te
la 13.05.2011, 14:29
ce bine arataaaa.......
la 13.05.2011, 16:55
la 14.05.2011, 03:17
Un sfert de portie va rog , macar de gust

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking