Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

Postat de Gurmandino in Porc
12 Mai 2011 | 28327 vizualizari

Desi este considerata in zilele noastre un preparat clasic al bucatariei franceze, quiche-ul isi are originile in Germania, in regatul Lothringen, redenumit ulterior de francezi Lorena. De la aluatul de paine pe care era pregatita initial tarta s-a trecut, treptat, la un aluat nisipos din unt si faina. Tot ulterior s-a adaugat ca umplutura si branza, eventual branza Gruyere, iar daca punem ceapa obtinem “Quiche alsacienne”.

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 23.05.2011, 21:15
foarte bun
la 31.08.2011, 00:41
La multi ani
la 31.08.2011, 05:42
la multi ani!
la 31.08.2011, 09:16
LA MULTI ANI!
la 31.08.2011, 10:03
La multi ani!!!
la 31.08.2011, 10:05
la multi ani
la 31.08.2011, 10:14
La multi ani Andreea! Cu sanatate si bucurii!
la 31.08.2011, 12:28
La multi ani!
la 31.08.2011, 18:58
La multi ani
la 31.08.2011, 21:06
La Multi Ani!
la 31.08.2011, 21:15
La multi ani sanatosi si fericiti!!!
la 18.03.2012, 22:07
la 31.08.2012, 21:46
La multi ani, cu sanatate si fericire!
la 30.11.2012, 22:03
super , extra , fain !
la 07.01.2013, 21:29
buna

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking