Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
14 Dec 2011 | 35664 vizualizari
Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )

Ingrediente

  • picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel radacina, 
  •  o ceapa mare, 
  •  citiva catei de usturoi,
  •  doi cartofi
  •  sare, piper boabe, 

Mod de preparare

 

Se spala bine picioarele, buturelul, urechile de porc si se pun intregi intr-o oala mare (de preferinta o oala inalta). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper. Se pune apa cit sa le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se pune un capac tras putin deoparte de pe oala si se da totul la foc mic, cat mai mic. Se lasa asa la fiert 5-6 ore, pana ce toata carnea se desprinde de pe oase. Nu se amesteca in oala si nici nu se da la foc mare, nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fiarba molcom. In caz contrar zeama se va tulbura si raciturile nu vor mai fi limpezi.

Cand aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verifica zeama daca se lipeste sau nu, adica daca se gelifica. Se ia putin cu lingura de deasupra, din oala si se pune pe o farfuriuta, care se da la rece verificand apoi starea acesteia. Daca vi se pare ca nu se gelifica suficient, se poate dizolva repede in putina zeama, un plic de gelatina. Se toarna apoi gelatina dizolvata peste intreaga cantitate si se mai lasa 2 minute pe foc.

Cand totul este gata se scoate carnea, cu grija, sa nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase si se pune in castronele, farfurii sau in ce vase se doreste a se folosi. Peste acestea se strecoara zeama cu polonicul, foarte incet. Se da totul la rece, pana a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

Postat de Adele

Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic...

Citeste continuarea

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 16:35
abia astept sa facem si noi la Anul Nou
la 14.12.2011, 16:41
buuuuun
la 14.12.2011, 17:06
la 14.12.2011, 20:29
place
la 14.12.2011, 20:54
de ce majoritatea retelor romanesti sunt "dupa gust" sau "cat cuprinde"?! aici de ex. d.na uita sa spuna ce cantitatede carne a folosit si cata apa, ca nu toate femeile s-au nascut "gospodine"?!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking