Ramen

Postat de mitinita in Supe
27 Ian 2012 | 15367 vizualizari
Ramen

Parca nu prea v-am dat de mancare in ultima vreme:) Si ce se potrivesti mai bine acestei ierni grele decat un bol de supa. Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora.Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen,unde mereu intram dupa o noapte de club sau de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi,ca sa dregem o raceala. Si atata timp am crezut ca pana nu voi revizita Japonia nu am cum sa ma delectez din nou cu un bol de ramen. Gresit! A fost chiar mai simplu decat ma asteptam,de acum nu mai ramane decat sa experimentez.

Ingrediente

  • 1 kg tacam de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cm de ghimbir
  • oua fierte tari
  • ceapa verde
  • optional: frunze de spanac,ciuperi
  • sos de soia
  • taitei instanti

Mod de preparare

Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.

Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.

Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.

In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.

Se serveste fierbinte,eventual se mai poate adauga usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ramen a la Panacris

Postat de panacris

Ramen a la Panacris

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou...

Citeste continuarea

Ramen pizza

Postat de Meea

Ramen pizza

Fierbem 350ml apa.Oprim focul si punem la inmuiat fideaua dintr-un plic (le facem pe rand).Dupa ce s-a inmuiat fideaua o scurgem bine bine de apa si o amestecam cu un ou batut cu sare. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2012, 21:06
la 27.01.2012, 21:06
Arata fabulos...imi place mult si prezentarea nota 50 Miti!!!
la 27.01.2012, 21:09
ina
la 27.01.2012, 21:09
ruxy.pai trebuia sa arate ca originalul
la 27.01.2012, 21:53
ce fain arata am vazut-o si pe blog

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking