Ingrediente
- 1 pachet mix pentru prajitura Dr Oetker
- 200 ml smantana dulce UHT
- 300 ml apa rece
- 150 gr iaurt
- 360 gr visine (un borcan cu compot)
- 50 gr unt
Mod de preparare
Blatul: Incepem sa pisam biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu o vergea, apoi intr-o craticioara punem la topit untul impreuna cu 7 linguri de compot. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie biscuitii pisati. Se amesteca bine pana intra tot lichidul in biscuiti, acestia devenind umezi. In forma pentru prajitura, pusa in prealabil pe un platou, cu ajutorul unei linguri se aseaza biscuitii intr-un strat uniform astfel incat sa acopere toata suprafata formei. Se lasa apoi la racit, in frigider, pana se pregateste crema.
Crema: Punem intr-un vas adanc smantana, mixul pentru crema si apa pe care le batem cu mixerul la viteza mica pentru omogenizare, cateva secunde, apoi batem la viteza mare pentru 3 minute. Adaugam iaurtul si mai mixam cateva secunde, pana cand crema devine ferma.
Asamblare si decor: Visinele se scot din compot si se lasa la scurs. Peste blatul de biscuiti scos de la frigider se toarna jumatatea din cantitatea de crema. Incepem sa asezam visinele peste crema (pastram 14-15 visine pentru decor) apoi punem restul de compozitie ramas si nivelam bine.
Mixul pentru sosul de visine se amesteca timp de 2 minute cu 5 linguri de apa rece si 5 linguri de suc din compotul de visine. Decoram prajitura cu visine si turnam in cercuri concentrice sosul obtinut. Tortuletul se lasa la frigider timp de 2-3 ore penru a se inchega apoi se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|