Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla

Postat de simona72 in Porc
22 Noi 2013 | 8920 vizualizari
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla

O mancarica simpla si buna care merge de minune pe frigul care s-a lasat....

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc proaspat(am folosit eu) sau putin afumat
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de coriandru
  • 3-4 catei de usturoi
  • pt garnitura de cus-cus:
  • 1 cana cus-cus
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 2 cani din zeama in care a fiert ciolanul
  • pt salata:
  • 1 sfecla rosie
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic

Mod de preparare

Se pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe os. Zdrobim usturoiul si-l punem la urma. Oprim 2 cani din apa in care a fiert ciolanul, o strecuram si fierbem in ea 1 cana cus-cus. Daca mai este nevoie mai completati cu apa, adaugati sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt la urma.

Sfecla se spala bine, se usuca cu servete de bucatarie, se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Se desface din folie, se lasa sa se racoreasca, se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari sau se taie cubulete. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, zahar si otet balsamic.

Pofta buna!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de panacris

Escalop de porc cu ciuperci

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de...

Citeste continuarea

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Postat de retetele_tinei

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2013, 20:24
Mmmm,ce bun!
la 22.11.2013, 20:24
la 22.11.2013, 20:35
la 22.11.2013, 21:02
Cat de apetisant si gustos
la 22.11.2013, 21:10

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking