Rasol de vitel si purcel cu hrean

Postat de MVMih in Vita
11 Apr 2011 | 11256 vizualizari
Rasol de vitel si purcel cu hrean

O mancarica bunuta, mai ales ca se prepara cu doua tipuri de carnita si ceva legume proaspete care in hora bucuriei din oala rezulta ceva cu un gust bun.

Ingrediente

  • 2 bucati rasol vitel
  • 2 bucati rasol purcel
  • 5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • jumatate de radacina patrunjel
  • jumatete radacina pastarnac
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina hrean
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • patrunjel verde
  • piper boabe
  • putin busuioc
  • putin cimbru
  • putin rozmarin
  • 1 frunza dafin
  • o lingurita boabe mustar

Mod de preparare

Se spala bine cele 4 bucati de rasol, se pun la fiert, se curata de spuma de cate ori este cazul (eu am tot faza cu dupa ce a incetat spuma, scot bucatile, scurg zeama si o strecor si curat oala de depunerile de pe fund).

Dupa ce am pus din nou in oala curata bucatile de rasol, adaug zeama strecurata, toc doar 2 dintre morcovi rondele, restul legumelor le pun aproape intregi, apoi hreanul dat prin razatoare si cateii de usturoi taiati in 2.

Pun condimentele si las sa fiarba nenicaaa la foc mic vreo 2 ore si ceva spre 3, apoi scot legumele pe care le-am pus intregi si adaug cartofii taiati in 4.

Mai las pana se fierb cartofii si adaug patrunjel (patrunjelu netocat, am luat patrunjel care are un pic de radacina, l-am spalat bine bine si l-am trantit snop in oala).Sting focul, pun capacul si las vreo juma de ora cel putin sa se rasufle dupa care scot si snopul de patrunjel care si-a lasat acolo aroma.

Apoi pe farfurie cu sos de hrean si patrunjel verde proaspat tocat.... eu zic ca da bine pe la papile.

La masaaa cui ii place !!!

O zi buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel si purcel cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulaş de vită

Postat de Zamfira

Gulaş de vită

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea...

Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de simona72

Boeuf Stroganoff

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2011, 14:35
imi place,imi place vin la masa si pap tot nu mai las la nimeni
la 11.04.2011, 14:40
Bine Mihaelab...ma bucur, tre sa merg deci sa mai cumpar, dar dureaza firar sa fie facutul
la 11.04.2011, 14:50
mie-mi place si hreanul face muuuult
la 11.04.2011, 14:50
hai ca vin.....
si te si ajut dar la urma pap singura
la 11.04.2011, 14:51

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking