Ingrediente
- 2 bucati rasol vitel
- 2 bucati rasol purcel
- 5 cartofi
- 2-3 morcovi
- jumatate de radacina patrunjel
- jumatete radacina pastarnac
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 1 radacina hrean
- 1 telina potrivita
- 1 capatana de usturoi
- patrunjel verde
- piper boabe
- putin busuioc
- putin cimbru
- putin rozmarin
- 1 frunza dafin
- o lingurita boabe mustar
Mod de preparare
Se spala bine cele 4 bucati de rasol, se pun la fiert, se curata de spuma de cate ori este cazul (eu am tot faza cu dupa ce a incetat spuma, scot bucatile, scurg zeama si o strecor si curat oala de depunerile de pe fund).
Dupa ce am pus din nou in oala curata bucatile de rasol, adaug zeama strecurata, toc doar 2 dintre morcovi rondele, restul legumelor le pun aproape intregi, apoi hreanul dat prin razatoare si cateii de usturoi taiati in 2.
Pun condimentele si las sa fiarba nenicaaa la foc mic vreo 2 ore si ceva spre 3, apoi scot legumele pe care le-am pus intregi si adaug cartofii taiati in 4.
Mai las pana se fierb cartofii si adaug patrunjel (patrunjelu netocat, am luat patrunjel care are un pic de radacina, l-am spalat bine bine si l-am trantit snop in oala).Sting focul, pun capacul si las vreo juma de ora cel putin sa se rasufle dupa care scot si snopul de patrunjel care si-a lasat acolo aroma.
Apoi pe farfurie cu sos de hrean si patrunjel verde proaspat tocat.... eu zic ca da bine pe la papile.
La masaaa cui ii place !!!
O zi buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel si purcel cu hrean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|