Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii

Postat de vasimur in Porc
27 Dec 2020 | 5426 vizualizari
Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii

Personal îmi place varza călită, fie ea dulce sau murată. De data asta m-am gândit la varză dulce cu rasol proaspăt, de porc. Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 1 rasol de porc, mic (cca 700 g)
  • 1 varză dulce, mai mică (cca 1 kg)
  • 2 cepe mari
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1-2 roșii mari
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce/iute, după gust
  • 1 linguriță de piper boabe
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml suc de roșii

Mod de preparare

Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă cât să le cuprindă. Dacă nu aveți oală sub presiune, fierbeți rasolul într-o oală obișnuită. Când carnea este fiartă (înțepăm cu furculița și dacă intră ușor, înseamnă că e gata) o scoatem și o lăsăm să se răcească după care o desprindem de pe os și o tăiem bucăți, nu prea mari. 

În timp ce carnea fierbe, curățăm și spalăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare. Apoi sotăm legumele. În uleiul încins punem mai întâi ceapa și o lăsăm la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune morcovul și pătrunjelul și se călesc împreună. Adăugăm apoi varza tocată mărunt sau fideluțe și lăsăm la călit împreună cu ceapa și celelalte legume, până ce se înmoaie. Roșiile tăiate bucăți ceva mai mari, le amestecăm cu varza și le fierbem împreună până ce compoziția se omogenizează.

Punem bucățile de carne peste varză, deasupra turnăm sucul de roșii și la nevoie, completăm cu apă în care a fiert rasolul, cât să le cuprindă. Amestecăm și lăsăm la fiert până ce scade, cca 30-35 minute. 

Pentru un plus de savoare usturoiul tocat îl adăugăm la sfârșit când condimentăm după gust și mai lasăm să dea un clocot. Varza dulce călită, cu rasol de porc proaspăt, în sos de roșii, se servește caldă și cu ardei iute, dacă vă place.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2020, 20:36
la 27.12.2020, 20:51
Asa cu varza dulce e pe gustul meu!
la 27.12.2020, 21:42
Papa bun, bun!
la 27.12.2020, 21:49
la 27.12.2020, 22:16
Hmmm, eu să folosesc paprika în loc de suc de roșii În rest e super faină!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking