Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste

Postat de simona72 in Vita
10 Ian 2015 | 4115 vizualizari
Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste

Numai buna pentru o masa de pranz in miez de iarna....

Ingrediente

  • 1 rasol de vita de aproximativ 1 kg
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 1 cutie mica mazare boabe
  • 1 cutie de morcovi tineri
  • 100 ml vin alb demise
  • 1 praf de sare-dupa gust
  • 1 lingurita marinata pt vita de la “Pastai de vanilie”, folosesc eu(contine:chili, sare de mare, usturoi pudra, ceapa pudra, piper negru, zahar brun, mustar pudra, foi de dafin)
  • 500 ml apa sau supa de vita
  • Pentru galuste:
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 200 gr faina

Mod de preparare

Rasolul se curata, se spala, se usuca de surplusul de apa cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu amestecul de mirodenii. Se pune la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline. Se adauga rasolul si se prajeste pe toate partile pana capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent care urmeaza sa fie dat la cuptor. La uleiul in care am prajit rasolul, mai adaugam 1 lingura de ulei si ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca ceapa, dupa calire adaugam vinul si lasam sa fiarba 5 minute, pana alcoolul se evapora. Adaugam si apa sau supa, lasam sa ajunga la punctul de fierbere si punem totul in vasul cu rasol. Dam vasul acoperit cu capac, la cuptorul incins la 160 grade pentru 3 ore. Adaugam apoi mazarea si morcovii, complectam cu un praf de sare si mai dam vasul la cuptor pentru inca 40-45 minute.

Pentru galuste: se pune apa, uleiul si apa la fiert. Cand da in clocot, se da vasul deoparte, se adauga toata faina deodata si se amesteca energic. Se adauga pe rand si ouale si se amesteca bine dupa fiecare ou pana la incorporarea ingredientelor. Lasam sa se racoreasca aluatul si intre timp punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Cand apa fierbe, luam cu o lingurita, o trecem prin apa fierbinte si luam aluat cu lingurita pe care o punem in oala cu apa. Formam galuste pana terminam aluatul. Lasam sa se ridice la suprafata galustele si sa fiarba 2-3 minute. Adaugam galustele la sosul format si servim cu o bucata de carne.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO

Postat de bucatarie_marocana

RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO

etapa1 -prajim vinetele in uleiul incins(mai adaugam ulei daca e nevoie) -scoatem vinetele pe un servetel de hartie -continuam pana cand terminam toata cantitatea de vinete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2015, 12:54
Morcovi tineri.... e cam bun ce ai tu acolo.....
la 10.01.2015, 13:00
Bine te-ai gândit!
la 10.01.2015, 13:03
Multumesc!
la 10.01.2015, 13:12
Bun tare!
la 10.01.2015, 13:12
ce-mi place farfuria

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking