Raspberry cupcakes

Postat de Poliana in Prajituri
13 Iul 2012 | 6527 vizualizari
Raspberry cupcakes

Din categoria retetelor usor de facut (dar si de mancat), AZI isi fac aparitia aceste cupcakes delicioase, cu aroma parfumata de vara - a se traduce zmeura :)

Ingrediente

Ingrediente cupcakes

  • 80 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 240 ml lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 oua mari

Pentru frosting...

  • 300 crema de branza + 100g unt (sau varianta bio: 200gr branza de vaci + 200 gr smantana)
  • 80 gr zahar pudra cu vanilie
  • zmeura

Filling

  • 100 gr zmeura proaspata

Mod de preparare

Daca am zis ca este o reteta simpla, atunci sa trecem repede la treaba.

Untul trebuie sa fie moale si ouale la temperatura camerei, da?

Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt cu telul, pentru a distribui uniform praful de copt si sarea.

Punem untul intr-un vas separat si incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza medie aproximativ 1 minut pana devine cremos, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 1 minut, dupa care incorporam cu grija amestecul de faina, adica  miscoram viteza la mixer pana la treapta cea mai mica, asta daca nu vreti sa imprastiati faina in toata casa :P

Mixam bine, pana compozitia devine ca un aluat sfaramat.

Ouale le batem putin cu furculita sau telul, si adaugam laptele, apoi esenta de vanilie. Turnam treptat amestecul de oua peste cel cu faina si amestecam ajutandu-ne de mixer, tot la viteza mica. Mixam pana cand obtinem o compozitie omogena. 

Preincalzim cuptorul la 190 de grade, pregatim o tava de briose cu hartiute speciale (e mai simplu asa, dar daca nu aveti, puteti sa ungeti forma de briose cu unt/ulei si sa o tapetati apoi cu faina). Umplem formele 3/4 din capacitatea lor si introducem tava la cuptor pentru 18-20 de minute. Mai mult de 20 minute nu ar trebui lasate pentru ca devin prea uscate.

Le lasam la racit pentru cel putin jumatate de ora. In acest timp putem trece la frosting. 

Daca alegeti sa folositi crema de branza din comert si unt atunci procedati asa:

- untul moale la temperatura camerei il mixati bine cu zaharul pudra pana devine pufos si zaharul s-a topit, se adauga crema de branza si se mai mixeaza putin.

Daca mergeti pe varianta bio, cea pe care am ales-o eu - in caz ca ati observat mici imperfectiuni la crema, sa stiti ca toate acestea se datoreaza folosirii unei branzici de casa , adica eu clar n-am nicio vina :))) - oky, in situatia asta puneti la blender branza si smantana si mixati bine pana crema devine cat de cat fina, apoi adaugati zaharul si mai mixati putin.

Punem crema la frigider (oricare ar fi ea) si trecem repede la umplut prajiturelele.

Zmeura se spala bine, bine..si apoi se scurge tot bine, bine :D

Cu un cutit cu taisul subtire, facem o gaura in mijlocul fiecarei cupcake, nu foarte mare, de maxim 2 cm latime, si nu foarte adanca, sa nu cumva sa ajungem pana la hartie cu scobitura, iar capacul rezultat il punem deoparte.

In fiecare gaura punem 2 bucati de zmeura, punem inapoi capacul, asa incat sa avem o suprafata nivelata.

Scoatem crema pentru frosting de la rece, luam cate o lingura plina din compozitie si o asezam deasupra prajiturii. Cu ajutorul unei spatule lungi (special facuta pentru creme)...sau cu un cutit cu taisul lung, ii dam forma dorita. Ornam cu zmeurica, cu bucatile cele mai frumoase pe care sper ca le-ati lasat deoparte inainte sa umpleti prajiturelele cu ele :D

Daca au fost bune?  Eu zic ca da, au fost bune, cu aroma de vanilie si parfum de zmeura!

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Raspberry cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta. Ungem o tava mare de aragaz cu...

Citeste continuarea

Prajitura racoritoare cu lapte

Postat de gab_s19

Prajitura racoritoare cu lapte

Blatul  Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga cele 10 linguri de gris  si se amesteca energic pana cand compozitia devine cremoasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2012, 23:32
nu puteam sa ma duc sa calc hainele in loc sa vin sa poftesc la bijuteriile astea?
la 13.07.2012, 23:34
sunt frumoase
la 13.07.2012, 23:35
imi iau doua pentru maine dimineata
la 13.07.2012, 23:37
frumoase si delicioase!
la 13.07.2012, 23:41
bune,bune si frumoase

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking