Rasturnata cu papaya

Postat de ianculubita in Prajituri
9 Dec 2014 | 3327 vizualizari
Rasturnata cu papaya

Mai raman putin pe peritoriul dulciurilor, stiu e post dar sunt persoane care din motive de sanatate nu tin. Cand am fost in Franta cu problemele mele de sanatate, mi-a recomandat medicul ca macar o data pe saptamana sa consum acest fruct; ei,l-as consuma eu ca-i foarte gustos dar de unde,ca la noi se gaseste la cateva luni o data; asa ca,atunci cand am gasit, am cumparat mai multe si dintr-una am facut si un dulce ca altfel nu se putea.

Ingrediente

  • 1 papaya
  • 6 oua
  • 100 g unt topit
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar tos

Mod de preparare

Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor

Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri apa,se rastoarna in forma de tort,se misca forma in asa fel ca sa fie acoperita cu caramel apoi se tapeteaza fundul formei cu felii sibtiri de papaya curatata de coaja si seminte si se rastoarna aluatul deasupra; la cuptor se lasa 30 min iar dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou si se toarna deasupra o glazura de ciocolata topita (optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu papaya" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta rustica, cu mere

Postat de merisor67

Placinta rustica, cu mere

Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor....

Citeste continuarea

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2014, 10:42
la 09.12.2014, 10:44
buna
la 09.12.2014, 10:54
arata tare bine
la 09.12.2014, 10:56
la 09.12.2014, 10:56
Bună tare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking