Ingrediente
- 1 papaya
- 6 oua
- 100 g unt topit
- 6 linguri cu varf de faina
- 6 linguri zahar brun
- 1 praf de copt
- 6 linguri zahar tos
Mod de preparare
Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor
Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri apa,se rastoarna in forma de tort,se misca forma in asa fel ca sa fie acoperita cu caramel apoi se tapeteaza fundul formei cu felii sibtiri de papaya curatata de coaja si seminte si se rastoarna aluatul deasupra; la cuptor se lasa 30 min iar dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou si se toarna deasupra o glazura de ciocolata topita (optional)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu papaya" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|