Rata crocanta,parfumata

Postat de papabundetot in Rata
14 Iun 2013 | 6866 vizualizari
Rata crocanta,parfumata

Asa cum am promis,revin cu reteta pentru Rata crocanta parfumata,o reteta plina de savoare care pe mine m-a impresionat mult datorita diversitatii aromelor. Pot spune cu o usoara urma de gluma, ca mi-a facut Pastele mai frumos aceasta rata crocanta Cele 2 pulpe de rata le-am lasat 12 ore la marinat in reteta de marinata postata pe blog…pentru cei care nu doresc sa o mai caute :

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata

Am luat o punga in care am pus pulpele spalate bine inainte. In punga am mai pus:

  • 50 ml sos soia
  • o lingura generoasa de miere
  • o lingurita nucsoara
  • o lingurita five spices (condiment chinezesc)
  • o lingurita curry
  • o jumatate lingurita chilly praf (daca aveti sos chilly este perfect,eu nu am avut)
  • 5-6 boabe coriandru zdrobite putin o jumatate lingurita otet balsamic cu prune.

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider.
Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit totodata de la sosul de soia,am luat o tava deloc adanca (ca o tava in care facem fursecuri),am pus pe tava hartie de copt …FINO bineanteles,si am dat la cuptor pentru 15 minute la foc mediu spre tare.

Dupa 15 minute am scos carnea din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine de tot,apoi am taiat-o de pe os, in cubulete pe care le-am dat prin amidon si apoi le-am prajit in ulei de cocos bine incins. Cand a devenit crocant (se vede in tigaie cand a prins o crusta aurie…e cam gata ) am scos bucatile de carne pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. am servit rata pe un pat de castravete si ridichi taiate cubulete.

A fost delicios si o mancare usoara si buna pe care merita sa o incercati!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata crocanta,parfumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Postat de Ksenya

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam...

Citeste continuarea

Friptura de rata cu cartofi si galbiori

Postat de Pungasa_Rogue

Friptura de rata cu cartofi si galbiori

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 11:25

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking