Ingrediente
- 2 vinete
- un dovlecel
- 6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6)
- 3 ardei verde
- 2 cepe mici
- 4 catei de usturoi
- 1 cana suc de rosii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- cimbru
Mod de preparare
Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt, apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de yena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii.
Vinetele, dovlecelul, se curata, se spala apoi se taie rondele cat mai subtiri. Rosiile se taie si ele rondele subtiri. Se aseaza apoi in tava, o felie de dovlecel, una de vanata si una de rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu usturoiul pisat frecat cu o lingura de ulei si putina sare si se presara niste cimbru deasupra.
Se acopera vasul cu folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|