Ratatouille

Postat de cec in Mancaruri de legume
21 Iul 2011 | 4609 vizualizari
Ratatouille

Ingrediente

  • 2 vinete 
  • un dovlecel 
  • 6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6) 
  • 3 ardei verde 
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana suc de rosii 
  • 2 linguri ulei  
  • sare 
  • piper 
  • oregano 
  • busuioc
  • cimbru

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt, apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de yena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii.

Vinetele, dovlecelul, se curata, se spala apoi se taie rondele cat mai subtiri. Rosiile se taie si ele rondele subtiri. Se aseaza apoi in tava, o felie de dovlecel, una de vanata si una de rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu usturoiul pisat frecat cu o lingura de ulei si putina sare si se presara niste cimbru deasupra.

Se acopera vasul cu folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Postat de ctlina

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2011, 16:56
place
la 21.07.2011, 17:02
ma bucur sa aud asta
la 21.07.2011, 17:04
foarte bun
la 22.07.2011, 08:06
la 22.07.2011, 10:19
imi place mult

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking